Workshop 2: Schalen en/of vazen gieten

Dagdeel 1 : De giet techniek

Duur3 uur – Keuze uit een ochtend: van 10.00 uur tot 13.00 uur
Duur3 uur – Keuze uit een middag: van 13.30 uur tot 16.30 uur
Duur3 uur – Keuze uit een avond: van 19.30 uur tot 22.30 uur

Tijdens deze workshop maak je kennis met het gehele productieproces van  een aardewerkobject door middel van de giet techniek. Je kiest een aantal vormen uit de verschillende mallen die ik op voorraad heb. Dit zijn grote schalen, kleine schalen, kommetjes, bekers, borden in verschillende maten, flessen, grote of kleinere vazen. Het is ook mogelijk om tegels te gieten.

Vervolgens giet je de mallen vol met gietklei. Tijdens het korte droogproces, maak je een keuze uit verschillende stempels/patronen om het object eventueel mee te decoreren. Je kunt je object(en) ook glad laten en later alleen met glazuren beschilderen.

Na het afgieten van de klei worden eventuele patronen aangebracht. Omdat het object moet drogen voordat je het uit de mal kunt halen en daarna nog gebakken moet worden heb ik  eenzelfde object (al gebakken) voor je klaarstaan. Dit ga je glazuren met kleuren in jouw smaak. Dit is als het ware  een proef voordat je in dagdeel 2 je eigen gegoten object(en) gaat glazuren/beschilderen.

Deze giet-techniek is niet moeilijk en je hebt aan het einde van de workshop een mooi object(en)! Het bijzondere van deze workshop is dat je na afloop snapt hoe de kopjes, borden en schalen die in jouw kast staan, zijn ontstaan.

Lijkt het je leuk om deze workshop bij te wonen?

Door middel van het onderstaande formulier kun je jezelf en jouw vrienden opgeven via het onderstaand opgave formulier.

    Aantal personen

    Eventueel een lunch?